Brassen Alex kvitterade för Hammarby. Foto: Bildbyrån

Hammarby klart för cupkvarten

Uppdaterad
Publicerad

Tidig ledning för Djurgården inför 21 367 åskådare i cupderbyt. Då vaknade Hammarby och vände till 3–1. ”Vi gör en väldigt stabil andra halvlek”, säger Hammarbytränaren Nanne Bergstrand.

Drygt tre minuter in i matchen chockstartade Djurgården. Ett långt inlägg hittade Sebastian Andersson som nickade in 1–0 vid bortre stolpen.

– De börjar tveksamt. Det är faktiskt Djugården som tar tag i taktpinnen. Men med 1–1-målet man får så växer man i det, säger SVT-experten Daniel Nannskog om Hammarby.

Brassenyförvärvet slog till

För ledningen höll bara i en dryg kvart. När Hammarby fick frispark nära hörnflaggan kom kvitteringen. Lars Saetra nickade i ribban och på returen gjorde nyförvärvet från Brasilien Alexssander Medeiros De Azeredo, mer känd som Alex, 1–1.

– Han har bra rörelseschema, stark i kroppen och har gjort ett mål. Intressant spelare att följa. Där har Nanne hittat någt bra, säger SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson om Alex.

Sedan bjöd Persson på ett drömmål – en sträckt vrist utanför straffområdets halvcirkel.

Haglund drog ner rullgardingen

Och i den andra halvleken utökade Philip Haglund Hammarbys ledning till 3–1 efter att ha nickat in en hörna.

– Då känns det som att rullgardinen går ner, säger Haglund om sitt mål.

Samtidigt vann Syrianska med 1–0 borta mot Ljungskile. Därmed är Hammarby klara för kvartsfinal i Svenska cupen i kraft av bättre målskillnad. Drömlottningen då, vad säger Nanne Bergstrand om den? Jo, så här:

– Det finns inga, man får ta det man får.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.