Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens sportchef berättar hur viktiga idrottsföreningar är för att undvika utanförskap. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson: ”Vi ska fostra hjältar”

Uppdaterad
Publicerad

Vallöftet om 250 miljoner kronor till idrottsföreningar i utsatta områden sprack, något som fick tv-experten Bojan Djordjic att reagera.

Nu uttalar sig Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i frågan.

– Vi måste också ge unga alla bra förutsättningar att vara i ett föreningsliv, säger Andersson i nya serien ”Kaeli dejtar”.

Hör Bosse Anderssons tankar om idrottsföreningarnas betydelse i spelaren ovan.

Andersson får frågan om ämnet med tanke på ilskan mot regeringen från Bojan Djordjic och andra ledare för Rinkeby United.

Tv-experten, tillika tränaren och styrelseledamoten för klubben i norra Stockholm, är kritisk på grund av ett brutet vallöfte.

”Vilket jävla ljus erbjuder de?”

Idrottsföreningar i utsatta områden skulle få 250 miljoner kronor om året, men efter valsegern landade summan på 100 miljoner kronor.

– Det värsta man kan göra mot en människa är att få den att känna sig mindre värd. Politikerna vill ha ljus i tunneln, men vilket jävla ljus erbjuder de? Det är vi själva som tänder ljuset och går in i tunneln varje dag, sade Djordjic till Aftonbladet.

Siri Steijer, statsminister Ulf Kristerssons presschef, svarade att man i regeringsställning och i ett samarbete med andra partier behöver komma överens om vilka satsningar som ska göras.

Se nya serien ”Kaeli dejtar” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.