Noah Sonko Sundberg cykelsparkar in 3–0. Foto: Bildbyrån

Drömmål i Sundsvalls storseger

Sundsvall krossade Östersund i det prestigefyllda Norrlandsderbyt och vann med hela 5–0. Matchens absoluta delikatess svarade Noah Sonko Sundberg för när han cykelsparkade in 3–0 från en position utanför straffområdet, en kandidat till årets mål. ”Det är det snyggaste målet jag gjort”, säger målskytten själv till SVT Sport.

Efter en dryg timme nådde en frispark fram till Noah Sonko Sundberg som klackade upp bollen till sig själv och fick till en perfekt bicykleta i en båge över Jamal Blackman.

– Fantastiskt att en mittback klarar av sådana tekniska nummer, säger Sundsvallstränaren Roger Franzén till C More.

Sonko Sundberg fick själv kommentera målet samtidigt som han fick se reprisen.

– Den gör jag inte om alltså, sa mittbacken först.

Sen slog självsäkerheten in.

– Det är skicklighet, jag har gjort snygga mål förr.

I intervjun med SVT något senare var han mer ödmjuk.

– Det är det snyggaste målet jag gjort.

Två mål av Sigurjonsson

I 55 minuter var Norrlandsderbyt jämnt. Både Sundsvall och Östersund hade då, liksom under stora delar av säsongsinledningen, visat prov på fint passningsspel. Hemmalaget hade dock ledningen i paus sedan Pa Dibba ryckt ifrån Walid Atta och placerat in 1–0 efter en långboll.

När Rúnar Már Sigurjonsson utökade till 2–0 efter en snabb omställning började Östersunds förfall och Sundsvall hade stor show på en fullsatt Norrporten Arena.

Krossen fullbordades med Stefan Silvas eleganta chipp fram till 4–0 och Sigurjonssons 5–0, hans andra mål i matchen och sjätte för säsongen.

– Känslan är bra när vi gör fem mål, passningsspelet kan vara lite bättre men va fan, vi gör fem mål, säger Roger Franzén.