Örebro firar.

Drömstart för gav Örebro tredje trean

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett pressat Örebro som tog emot Häcken på hemmaplan. Men Martin Brobergs mål redan i den andra minuten räckte hela vägen till säsongens tredje trepoängare – och nu är man uppe på kvalplats.

Matchen hade inte blivit speciellt gammal innan Örebros Martin Broberg hittade rätt och fixade en drömstart till närkingarna som inte tagit en trepoängare sedan vinsten mot Gefle den 24:e maj i år. I den andra minuten snappar han upp bollen, kliver in från sin vänsterkant och placerar snyggt in bollen till vänster om Peter Abrahamsson i Häcken-målet.

– Jag får bollen i ett bra läge där jag vet att jag är stark. Så jag utmanar och får till ett bra avslut i bortre, sa Broberg i halvtid till Cmore.

Allsvenskan 2015

Men det skulle hända mer på planen innan den intervjun – och det var gästerna som skulle få första chansen.

I den 14:e matchminuten är det Samuel Gustavsson som blir serverad en fin boll av Paulinho, avslutet högt över. Häcken är lager som för det mesta av spelet inledningsvis, men det är hemmalaget som skapar de klart vassaste målchanserna. Örebros Daniel Gustavsson får med sig bollen från mittlinjen och serverar en djupledspassning till Pär Ericsson men avslutet är inte tillräckligt bra för att överlista Abrahamsson i målet.

– Det tidiga målet ställer till det för oss. De gör att de får gå mycket på kontringsspel och där är de skickliga, sa Häckens tränare Peter Gerhardsson till Cmore efter matchen.

”Straffmiss”

Häcken skulle få ett drömläge till kvittering – en straff.

På sin vänsterkant kom ytterbacken Kari Arkivuo hela vägen upp till Örebros straffområde, väl där var Daniel Björnkvist inte riktigt med på noterna och drog ner honom. Domaren Jonas Eriksson pekade på straffpunkten. Fram klev Paulinho, men återigen överlistades Häcken av Jacob Rinne som gick åt rätt håll.

– Vi är alldeles för dåliga på att skapa målchanser och när vi väl gör det har vi för dålig kvalitét. De har några målchanser, Peter (Abrahamsson) räddar oss många gånger, sa Gerhardsson.

Häcken fortsatte pressa på i den andra halvleken, men det var Örebro som hade de vassaste chanser även då till ett 2–0-mål. Hemmalaget hade till och med en boll i nät, men Pär Ericsson vinkades av för offside.

Spiken i kistan kom först med sekunder kvar av matchen, när Daniel Gustavsson vann sin löpduell och tryckt in 2–0-målet med matchens sista spark.

Segern för Örebro, samtidigt som Halmstad föll borta mot Djurgården gör, innebär att laget tar klivet upp på kvalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet