Durmaz: ”Allt eller inget”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har allt i egna händer inför avgörandet i EM-kvalet. Två matcher väntar denna samling och först är det Liechtenstein som står för motståndet och trots det förra debaclet är känslan i truppen god. ”Jag kommer med en jättebra och positiv känsla, jag ser framemot de här matcherna”, säger Jimmy Durmaz.

Det svenska herrlandslaget i fotboll har två viktiga matcher framför sig om drömmen om ett EM-slutspel ska hållas vid liv ett tag till. Trots de dystra resultaten senast är det positiva miner i landslaget.

– Nu vet vi att det är allt eller inget, när vi väl kommer lycks är känsla på topp.

EM-kval fotboll

Ryssland och Österrike hade riktiga målkalas i Liechtenstein. Och Durmaz vet vad nycklar blir för svenskdel mot ett lag som backar hem och lägger sig på försvar.

– Det är en stor utmaning, det som är viktigt är att vi håller bollen, spelar snabbt och får dem i rörelse så att man hittar luckorna.

”Flyga runt lite”

Durmaz, som allt som oftast syns på en kant, menar att där kan Sverige också skörda framgång.

– Det är jätteviktigt att kanterna fungerar, för att komma runt och skapa chanser till anfallarna.

I klubblaget har han däremot setts både på kanten och i mitten men är mest bekväm som ytter.

– Det har gått bra där i Grekland, men jag kommer väl flyga runt lite överallt i en sådan här match – om jag får spela förstås.

Se hela intervjun med Jimmy Durmaz i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet