Edgardo Bauza. Foto: TT Nyhetsbyrå

Ny argentinsk coach ska locka Messi

Uppdaterad
Publicerad

Argentina har gjort klart med Edgardo Bauza som ny förbundskapten. Hans första uppdrag på det nya jobbet – att locka tillbaka Messi till landslaget. ”Jag är optimistisk”, säger han.

I slutet av juni fortsatte förbannelsen för Argentina i Copa América när man förlorade andra raka finalen mot Chile. Innan matchen kom nyheten att FIFA tog över förbundet sedan presidenten Luis Segura gripits för bedrägeri relaterat till TV-rättigheter.

Som om inte det vore nog berättade Messi att han slutar i landslaget efter förlusten.

– Landslaget är över för mig, sa han då.

Ny förbundskapten klar

Det argentinska fotbollsförbundet, AFA, berättade efter en närmast kaotisk sommar att man på måndagen bestämt sig för Edgardo Bauza som ny huvudtränare.

58-åringen har vunnit Copa Libertadores, sydamerikanska varianten av Champions League, två gånger som tränare med Liga de Quito i Ecuador och argentinska San Lorenzo. 

”Är optimistisk”

Hans första och största uppgift inför fortsättningen i det sydamerikanska VM-kvalet i september, där laget ligger trea, blir inte helt oväntat att försöka locka tillbaka Leo Messi till landslaget.

– Jag är optimistisk om Messi. Jag hoppas att samtal med honom kommer hjälpa för att få honom att fortsätta i landslaget, säger Bauza i argentinska La Nacion under tisdagen.

– Jag vill förklara för Messi vad min taktiska idé är. Det minsta problemet är hans position på planen, fortsätter han.

– Det finns inget behov av att övertyga Messi om någonting, planen är att prata om fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.