Albin Ekdal. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ekdal skadade sig på nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets mittfältare Albin Ekdal skadade sig i lördags när han föll på en nattklubb i Hamburg. Stjärnan är fortfarande kvar på sjukhus med skärsår.

”Det hade såklart varit väldigt tråkigt om han missar EM”, säger Till Müller, på klubbens pressavdelning, till Fotbollskanalen.

Det var när klubben hade säkrat kontraktet i Bundesliga och laget var ute och firade som olyckan var framme.

Albin Ekdal föll baklänges över ett bord och fick skärsår i ryggen. Svensken uppsökte sjukhus direkt. 

Fotbolls-EM

– Skadan var i lördags och han är fortfarande på sjukhus, säger Till Müller, på klubbens pressavdelning, till Fotbollskanalen.

”Ett rejält jack”

Lennart Ekdal uppger till SVT Sport att sonen snubblade i en trappa och landade på ett glasbord, och på så sätt fick skärsår i ryggen och behövde sys. Han uppger att stora delar av laget var på väg ner för en trappa , där det var stökigt, och Albin föll.

– Klart att det är allvarligt eftersom han är på sjukhus. Det är inget litet skärsår utan ett rejält jack. Det är bara att avvakta, men jag hoppas innerligt att det är över på någon vecka, säger Albins pappa Lennart Ekdal till Aftonbladet.

Skadan gör att Ekdal missar säsongens sista Bundesligamatch mot Augsburg i helgen, men det är oklart hur det påverkar hans chanser att spela EM i juni.

”Tråkigt om han missar EM”

– Vi förstår att intresset i Sverige är stort för det här eftersom det snart är EM. Men vi vet inte hur länge han blir borta. Det vi vet är att han inte kan spela i helgen. Det hade såklart varit väldigt tråkigt om han missar EM, säger Till Müller.

– Vi känner till att någonting har hänt, men inväntar just nu en bekräftelse från klubben, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till Expressen.

Förbundskapten Erik Hamrén presenterar den svenska EM-truppen på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet