Marcus Rohdén, här mot MFF, stod för ett av målen mot finska Lahtis. Foto: Bildbyrån

Elfsborg kryssade mot Lahtis

Det var en svängig första match i Europa League-kvalet för Elfsborg borta mot finska Lahtis. Gästerna hade ledningen två gånger om, men lyckades ändå inte behålla den utan fick nöja sig med ett kryss, 2–2.

Elfsborg tog kommandot redan från start. I den 15:e minuten hade gästerna tagit ledningen, sista på bollen var den notoriske målskytten Marcus Rohdén.

Men Lahtis hämtade igen och bara tio minuter senare var det kvitterat, genom Pekka Lagerblom.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra inleddes nästa precis som den första halvleken, efter 14 minuters spel satte Elfsborg 2–1, genom Viktor Prodell. Lyckan blev däremot inte långvarig, två minuter senare var det kvitterat igen denna gång var Alves Leandro Matheus sist på bollen för Lahtis.

Några fler mål blev det inte och ett oavgjort resultat är vad Elfsborg får ta med sig till returen på hemmaplan den 9 juli.

U21-spelarna Sebastian Holmén och Arber Zeneli fanns inte med i Elfsborgs-trupp utan hade fått ledigt.

Europa League kvalomgång 1 1:2

Lahtis–Elfsborg 2–2 (1–1)

0–1 Marcus Rohden (15), 1–1 Pekka Lagerblom (25),

1–2 Viktor Prodell (59), 2–2 Matheus Alves (61).