• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Elin Rubensson inför kvällens viktiga Champions League-match: ”Inspirerande”. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Elin Rubensson tillbaka: ”Det har varit tufft att sitta vid sidan”

Uppdaterad
Publicerad

Hon missade den förlorade guldstriden.

Men nu är Elin Rubensson tillbaka till Häckens avgörande i Champions League-gruppspelet.

– Det har varit tufft att sitta vid sidan, säger landslagsmittfältaren till SVT Sport.

Häcken får en läglig comeback till bortamötet med Real Madrid i Champions League. Elin Rubensson, som har saknats på grund av en lårskada sedan mitten av oktober, finns återigen i de gulsvartas trupp.

– Det är det här matcherna man vill spela. Det har varit tufft att sitta vid sidan. Men vi har gjort det fantastiskt bra hittills. Det ska bli väldigt kul att få vara med på en del av resan, säger Elin Rubensson till SVT Sport.

Hur ser du på att ni möter Real Madrid i en avgörande match?

– Det kommer att bli en tuff match, som alla andra matcher i gruppspelet har varit. Vi har allt att vinna, och det är väldigt inspirerande att få spela sådana här matcher på sådana här planer, säger Rubensson och tittar runt på Estadio Alfredo Di Stefano i Madrid.

30-åriga mittfältaren är tillbaka i Häckens trupp, men hur mycket speltid hon får mot Real Madrid är oklart.

– Det är en fördel att de (Elin Rubensson och Anna Sandberg) är tillbaka. Vi får se hur matchen utvecklar sig och om det blir några minuter och hur många det blir, säger Häckens tränare Mak Lind.

Real Madrid-Häcken har avspark klockan 18.45 och matchen sänds i SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
18.40: Se Häcken jaga en kvartsfinalplats i Champions League. Real Madrid på bortaplan väntar i kväll. Foto: Mathias Bergeld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.