Foto: SVT Sport

”En av de märkligaste mästerskapsdagar”

Uppdaterad
Publicerad

VM-INKAST: SVT Sports Jane Björck tar oss bakom kulisserna i VM-bloggen.

Läs senaste inlägget nedan:

Gårdagen var inte lik nån annan VM-dag.. Den var utan tvekan en av de märkligaste mästerskapsdagar vi upplevt. Genom alla år. Först uppvaknandet till total ovisshet.

Landslagets dagslånga färd mot natt för att äntligen få visshet var också vår. Hela den svenska mediakårens. Det enda vi med säkerhet visste när vi vaknade var att vi skulle stanna ytterligare en natt på hotellet här i Edmonton. Resten var i det läget skrivet i stjärnorna. Fortsatt VM-existens eller inte.

Inkast från VM i Kanada

Men så fick Leffe & jag plötsligt samtalet hemifrån TV-huset i Stockholm som sa: ”Vi vill att ni stannar, oavsett!”

SVT-Sportens tvåmanna-team hade alltså gått till åttondel! VI var inte beroende av resultaten i de andra grupperna längre. :-)

Så efter en blixtsnabb intern överläggning, och ett självklart JA till uppdraget, så var alltså den stora frågan: får vi fortsätta VÅR VM-resa tillsammans med blå-gult eller inte.

När jag skriver det här sitter vi bänkade tillsammans med ett gäng sköna svenska kollegor framför TV-apparater på ett matställe, bara ett kvarter ifrån den svenska truppens hotell, och kollar in match efter match som kan avgöra Sveriges VM-öde. Så fort det är klart, hur det än slutar, går vi i media-truppen över till landslagstruppen för reaktioner.

Just nu har Sverige två chanser kvar. I Brasilien-gruppen. Men Marta är inte i startelvan.

90 plus evighetslånga tilläggsminuter senare. EN av de svenska livlinorna höll! Trots att Marta inte spelade en ynkaste minut. Brassorna vann, och Sverige ÄR i åttondel!

Innan vi går över till det svenska spelarhotellet för att sätta punkt för denna märkliga väntans dag, så bokar vi alla febrilt den vidare VM-resans flygbiljetter och hotell. Och runt hörnet väntar oändligt glada, tacksamma, tagna och lättade svenska spelare och ledare.

Imorron är en annan dag. Men nu vet vi. Det BLIR midsommarhelg, MED Sverige, i Ottawa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM i Kanada

Mer i ämnet