Jane skaffar sig träningsvärk.

”Träningsvärk & hjärtevärmare”

Uppdaterad
Publicerad

VM-INKAST: SVT Sports Jane Björck tar oss bakom kulisserna i VM-bloggen. Läs senaste inlägget nedan:

I dag vaknade jag upp med både träningsvärk och sköna minnesbilder!

Träningsvärken är jag inte direkt stolt över. För den kan tyvärr inte förklaras med att jag plötsligt hunnit klämma in nåt tufft styrkepass. ”Jag vet, jag vet, säg inget!” sa jag till Leffe när jag grimaserande satte mig i bilen med riktning Montreal. Jag undrade ju själv hur gårdagens mixed zone i USA-lägret här i Ottawa kunde ha SÅ smärtsamma konsekvenser?! Men ok, jag får vara snäll mot mig själv och ta det som nån sorts avverkad intervallträning! Vi snackar om 3x7 minuters huksittande ställning i 90 grader, med mjölksyrevarning, för att inte skymma kamerasikten för alla fotograferna bakom, och med rakt uppsträckta armar med krampkänning, som fick turas om att få upp micken tillräckligt nära spelarna. De 3 som turades om att besöka vår mediahörna!

Inkast från VM i Kanada

Vad gör man inte för konsten?! :-)

Och som balsam fick vi sen energikicken som värmde våra fotbollshjärtan så otroligt mycket!

Vi mötte Kate Cortlessa & Jess Simkins och deras lagkamrater från Avon Grove High School, Pennsylvania. Några av alla tusentals amerikanska supportrar som stöttar sitt lag här på plats i Kanada. Den kärlek de beskriver för sina stora förebilder i USA:s stjärnlag och hur mycket idolernas framgångar inspirerar alla unga idrottande tjejer därhemma träffar verkligen rakt i hjärtat!

”Om vi får krama om dem kommer vi aldrig vilja släppa taget!” sa Kate & Jess med drömmande blickar. Och jag som liten fotbollstjej på 70-talet, utan några kvinnliga spelare att se upp till, blir tårögd och innerligt hjärtevarm bara vid tanken :-)

Se klippet med de amerikanska supportrarna ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM i Kanada

Mer i ämnet