”En sensationell nyhet även för mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

VM-INKAST: SVT Sports Jane Björck tar oss bakom kulisserna i VM-bloggen.

Läs senaste inlägget nedan:

Igår levererade jag ”Breaking news” i direktsändning! En riktig bomb som var en sensationell nyhet även för mig själv! :-) Jag skyller på tidspressen och en för dagen rätt trött knopp.

 Det har varit en omtumlande midsommarhelg här i Ottawa. Tyskland körde över Sverige, och det blev många tunga känslor att hantera i svensklägret. Söndan blev en dan efter-dag då vi träffade hela den svenska truppen för sista gången under detta VM, och skulle producera och leverera en radda olika inslag till alla tänkbara plattformar på hemmaplan. Summera Sveriges VM-resa. Och mitt i alltihopa skulle vi då vara med LIVE, via vår Live U-rygga, i Sportspegeln. 19.00 därhemma. 13.00 här. Mitt i all redigering.

Inkast från VM i Kanada

 Det var på tjillevippen att vi hann springa ut ur hotellet och ställa oss vid vägkanten, upprätta kontakten med TV-huset i Stockholm och bli startklara. Men ett par minuter innan vinjetten gick igång hade jag återgången i örat och hörde Spegel-vinjetten dra igång!

 Och när frågan från studion om vad jag tror om Pia Sundhages framtid kom... Ja då hör jag mig själv berätta:

 ”Det man har känt hela resan som förbundskapten för Pia....” Som förbundskapten för Pia!!!

 Nånstans hade jag ändå hopp om att mitt inre öra hört fel. Men när jag till sist trasslat mig igenom det jag hade som ambition att rapportera, och sen vände blicken mot Leffe, ja då kunde han inte förneka det han också hört mig säga.

 ”DET var ett scoop!”, sa han ”Jane som förbundskapten! För förbundskaptenen!”

 SVT-reporter ny förbundskapten – om den nyheten skulle bli verklighet, kom ihåg var ni hörde den först :-)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM i Kanada

Mer i ämnet