Zlatans United förlorade överraskande Foto: Bildbyrån

En halvtimme inte nog för Zlatan

Manchester Uniteds B-uppställning kunde inte spräcka nollan. När Zlatan Ibrahimovic fick chansen blev det ännu sämre. Då avgjorde Tonny Trindade Europa League-mötet för Feyenoord, 1–0.

Marcus Rashford, 18, som enligt Zlatan Ibrahimovic med tiden kommer att ”ta över allting”, kunde inte dyrka upp Feyenoords försvar i Rotterdam i sin första match från start för säsongen.

Å andra sidan gick det inte bättre när den svenske anfallsstjärnan kom in med en halvtimme kvar – åtminstone inte resultatmässigt.

Europa League

I ett snabbt anfall hittade Feyenoord vägen runt och genom Manchester Uniteds försvar. Tonny Trindade tog vara på dansken Nicolai Jørgensens utsökta framspelning och satte segermålet i den 79:e minuten.

Resultatlös press

Det engelska storlaget pressade tillbaka hemmalaget i slutminuterna, men fick inte bollen förbi den australiske målvakten Brad Jones.

United-tränaren José Mourinho prioriterar inte Europa League. Det stod klart redan inför matchen när han lämnade såväl lagkaptenen Wayne Rooney som den ordinarie defensiva duon Luke Shaw och Antonio Valencia utanför truppen. Dessutom fick Jesse Lingard och Henrich Mchitarjan, som bara fick en halvlek var i ligaderbyt mot Manchester City, stanna hemma.

”Kan inte döma”

Portugisen trodde nog att B-uppställningen skulle räcka i Rotterdam men efter en timmes spel utan resultat fick han nog. Zlatan Ibrahimovic avlägsnade överdragskläderna, visade upp sina tatueringar och drog på sig matchtröjan. Han ersatte Rashford och fick med sig Memphis Depay (i stället för Anthony Martial) och Ashley Young (för Juan Mata) in på planen.

Utan resultat, skulle det visa sig.

– Några av spelarna gjorde sina första minuter för säsongen. En del spelade uppenbarligen bättre än andra men jag vill inte diskutera enskilda spelare för jag kan inte döma dem efter en match, sade Mourinho.