Djurgården får klara sig utan inlånade Gustav Engvall som kallas tillbaka av Bristol City. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Engvall lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Engvall återvänder till Championship-klubben Bristol City. Klubben meddelade under torsdagen att anfallaren kallas tillbaka. Detta trots att övergången var muntligt klar med Djurgården. ”Det här är ett ordentligt hack för oss och jag lider med Gustav som är förkrossad”, säger Difs sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

I måndags anlände tidigare Blåvitt-anfallaren Gustav Engvall till Stockholm. Han har sedan dess bekantat sig med sina nya lagkamrater och tränat med Djurgården. Efter flera turer, så var allting muntligt klart för en utlåning till allsvenska klubben. Under onsdagen kom vändningen. Bristol gick ut med att klubben kallar tillbaka Engvall, då lagets anfallare Milan Djuric skadat sig och blir borta i upp till sex veckor.

– Det kom som en nyhet för oss. Vi har haft en överenskommelse om att han ska var här, vilket först stoppades i februari, men nu har han varit här och tränat sedan i måndags. Vi har väntat med att slutföra övergången på grund av tidsbrist och hög arbetsbelastning i Bristol, säger Andersson.

”Vi får prata med Bristol”

Engvall såg redan i februari ut att vara klar för klubben, men hindrades då för att en annan Bristolanfallare – Tammy Abraham – hade skadat sig. Han tillfrisknade dock snabbt och möjliggjorde övergången innan nästa anfallare skadade sig.

– Framtiden får utvisa hur vi går vidare. Vi får prata med Bristol och undersöka det närmare. Transferfönstret stänger 31 mars. Nu får vi summera det här först innan vi går vidare, säger Andersson.

Närmast för Engvall väntar fortsatt träning med Djurgården fram till att han nästa måndag åker på landslagsläger med U21-landslaget för matchspel mot Serbien och Tjeckien i Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.