Eskilstunas vinstsvit fortsatte i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna framstår allt mer som den stora utmanaren till Rosengård i damallsvenskan. Efter 2-0 borta mot Kristianstad har man fyra raka segrar och ännu inget insläppt mål i serien.

–  Vad ska man säga, bra försvarsspel och bra målvakt, ända från forwards till sista man. Lite tur är det säkert också men tur brukar man förtjäna, säger Petra Larsson i solskenet på Vilans IP till SVT Sport. 

Första målet var ett samarbete mellan landslagsspelarna Olivia Schough och Malin Diaz. Långskottet från Diaz innebar hennes första mål i damallsvenskan sen 2010.  Petra Larsson satte mycket vackert 2-0 med ett skott nära krysset från 25 meter.

– Det var en bra träff, den satt ju rätt fint, kan inte säga annat. Det var riktigt kul!

Kristianstads hemmasvit sedan i juni förra året bröts

Segern i toppmötet var mycket rättvis och innebar att Eskilstuna bröt Kristainstads långa fina hemmasvit, första förlusten sen 24 juni ifjol (0-2 mot Kif Örebro). Eskilstuna tog även över serieledningen från storfavoriten Rosengård, som tar tillbaka ledningen vid vinst hemma mot Piteå i morgon, och är kanske redo att utmana på allvar.

– Redo är vi absolut, vi är ett bra lag. Visst vi har fyra vunna av fyra, men det är väldigt många matcher kvar. Vi tar en match i taget, det är en klyscha men så måste vi fortsätta tänka, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.