Patrik Ingelsten gjorde 1–0 för Falkenberg. Foto: ADAM IHSE / TT

Falkenberg chockade AIK

AIK hade mycket bollinnehav matchen igenom. Men det hjälpte föga. Hemmalaget Falkenberg körde över guldfavoriten och vann med solklara 4-1.

Inför matchen mellan Falkenberg och AIK snackades det om två sviter. Dels den att Falkenberg gjort mål i 47 raka hemmamatcher, dels den om att AIK hade nio raka utan förlust i allsvenskan.

Efter matchen lever bara en av sviterna kvar.

Allsvenskan 2014

Succédebut för Ingelsten

Falkenbergs nyförvärv Patrik Ingelsten presenterade direkt för sin nya hemmapublik. Efter 24 minuters spel stod han helt rätt vid en hörna och kunde ohotad knoppa in bollen från nära håll.

– Ett gott mål, säger Ingelsten om sin första fullträff i Allsvenskan sedan 2008 till CMore.

AIK spelade upp sig

AIK tog över allt mer av spelet efter FFF:s 1–0–mål och en kvittering hängde i luften. Kenny Pavey hade ett drömavslut i nät, men domaren hade redan blåst av och gav istället AIK frispark.

Målet skulle dock komma.

Strax efter paus dök unge Noah Sonko Sundberg upp i offensivt straffområde och styrde in ett väl avvägt inlägg från Henok Goitom.

Falkenberg kontrade sönder AIK

Många trodde nog att AIK skulle växla upp ytterligare, men istället tog FFF tillbaka ledningen.

Efter en snabb omställning kunde Stefan Rodevåg raka in bollen från nära håll.

AIK försökte sedan åstadkomma en kvittering, Henok Gotim hade bland annat en nick som dansade på mållinjen och stockholmarna fick även ett mål tveksamt bortdömt för offside.

Det desperata anfallsspelet öppnade upp för kontringschanser för hemmalaget. Chanser man tog tillvara på.

Johannes Vall punkerade matchen med sitt 3–1–mål och i slutskedet fastställde Gustav Nilsson slutresultatet till 4–1.

”Jag är så glad...”

– Vilket lag. Jag är så glad att få vara tränare här. Sättet vi spelar på är fantastiskt, säger en glad Henrik Larsson till CMore efter slutsignalen.