Mathias ”Zanka” Jörgensen varnas för att ha uttryckt sig positiv om pyroteknik. Foto: Bildbyrån

FCK bötfälls – var positiva till pyroteknik

Uppdaterad
Publicerad

FC Köpenhamn hyllade sina fans med en tweet när de använde pyroteknik. Nu straffas klubben av danska fotbollsförbundet – vilket väcker ilska. ”Vi närmar oss snart ett nordkoreanskt tillstånd”, säger FCK:s ordförande Anders Hörsholt till Ekstrabladet.

Det var den 22 november som FC Köpenhamn mötte Porto hemma på Parken i Champions League. När spelarbussen kom rullande mot arenan välkomnades laget av fans med bengaler.

”Varmt välkomnande av spelarbussen längs med Öster Allé – tack för stödet och trevlig match till alla!” skrev FC Köpenhamn på sitt officiella twitterkonto.

bengaler

På grund av den tweeten döms nu klubben till 13 700 svenska kronor i böter av danska fotbollsförbundets disciplinnämnd.

Även mittbacken Mathias ”Zanka” Jörgensen varnas för att han uttalat sig positivt om pyroteknik i en intervju Dansk Radio.

– Jag tycker att det hör till de stora matcherna som Champions League, derbyn och liknande, sa han då.

”Fullständigt oförstående”

Ordföranden Anders Hörsholt rasar mot disciplinnämndens två beslut.

– Vi ställer oss fullständigt oförstående till den här domen mot FCK. Vi menar att disciplinnämnden principiellt inte ska blanda sig i det här och att de inte har någon juridisk grund för det, säger han till Ekstrabladet.

– Vi närmar oss snart ett nordkoreanskt tillstånd om man straffas för att man svarar ärligt på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.