Det tog inte lång tid innan John Guidetti åkte på ett bakslag i Stoke. Foto: Bildbyrån

Feyenoord nobbar Guidetti – ”Vågar inte värva honom”

Uppdaterad
Publicerad

John Guidettis framtid är oviss. Anfallaren har ryktats vara på väg tillbaka till Feyenoord, men den nederländska klubben meddelar nu att någon affär inte kommer bli av.

– Vi vågar inte värva honom, säger Feyenoords sportchef Martin van Geel till ad.nl.

John Guidetti är på väg bort från Manchester City. Den skadeförföljde 22-åringen har fått beskedet av tränaren Mauel Pellegrini att han ska söka sig tll en ny klubb.

En comeback i Feyeenord, där Guidetti gjorde 20 mål på 23 matcher säsongen 2011-2012, har varit aktuell. Men nu meddelar den nederländska klubben att det inte kommer bli någon affär.

Guidetti

– Vi har gått igenom hans medicinska historia och granskat den noga. Efter det är vi osäkra på om han kan återvända till oss, säger sportchefen Martin van Geel till ad.nl.

Det var i slutet av perioden i Feyenoord som John Guidetti drabbades av en mystisk virussjukdom efter att ha ätit en dåligt stekt kyckling. Därefter har anfallaren knappt spelat någon A-lagsfotboll alls. I våras var han utlånad till Stoke, där det blev en handfull inhopp i Premier League.

– Vi vågar inte värva honom. Risken är för stor, framför allt om han tänker på det höga priset. Med hans förflutna i Feyenoord så förtjänade han en ny chans här. Det är ledsamt, säger Martin van Geel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guidetti

Mer i ämnet