Forsberg fick rött kort i toppmötet

Den tidiga seriefinalen i Bundesliga blev rena mardrömmen för Leipzig. Svenske stjärnan Emil Forsberg fick rött kort efter en halvtimmas spel mot Bayern München, där Bayern vann med klara 3-0.

Det var när Emil Forsberg fällde Bayerns Philipp Lahm bryskt bakifrån, som domaren till slut tog fram det röda kortet och Forsberg fick vandra av arenan. Han hade det gula framme först, men valde till slut att visa ut svensken.

Philipp Lahm ville inte ta Forsberg i hand efter incidenten.

Bayern München vann matchen fullt rättvist. Bayern trampade gasen i botten direkt och efter 25 minuter hade de gått fram till 2-0 efter mål av Thiago och Alonso.

Avstängd minst en match

Strax före paus kunde också polske stjärnan Lewandowski göra 3-0 på straffspark. Lewandowski tillhörde som vanligt en av Bayerns bästa spelare, och fanns med i förspelet till 1-0, när han sköt bollen klockrent i stolpen innan Thiago kunde stöta in returen.

Bayerns seger kunde ha blivit större. Serieledarna hade bud på flera mål i den andra halvleken, men fick nöja sig med klara 3-0.

Emil Forsberg lär få minst en match avstängning för sin bryska kapning av Philipp Lahm. Det kan även bli en längre avstängning. En mycket tråkig avslutning på höstsäsongen för Forsberg, som varit en av ligans bästa spelare under hösten.

– Det var inte så jag ville att det skulle bli. Jag accepterar det röda kortet och har redan bett om ursäkt. Så som jag träffar ser det inte bra ut, men jag har pratat med Philipp efter matchen och jag tror alla förstod vad jag försökte göra. Det känns jobbigt, säger Emil Forsberg till Eurosport.

Före matchen hölls en tyst minut för offren i samband med lastbilsattacken i Berlin i måndags.