Första målet för Guidetti i La liga

John Guidetti har gjort sitt första mål i La liga. Han blev inbytt i Celta Vigos vinstmatch (4-1) mot regerande mästaren Barcelona på onsdagskvällen och hittade nätet´redan efter ett par minuter. ”Fantastisk prestation”, skriver Guidetti på Instagram.

John Guidetti började på bänken men blev inbytt i den 78:e minuten när Celta Vigo ledde med 3-0. Bara några minuter senare hittade han nätet. I den 83:e matchminuten tog han emot en väl avvägd passning från Hugo Mallo. Helt ren dunkade han sen in 4-1 – hans första mål i La Liga.

”Fantastisk prestation i går, fansen var fantastiska, grabbarna var otroliga! Nu tillbaka till träningen och fokusera på nästa match, vi kör på”, skriver Guidetti på Instagram på torsdagen.

La Liga

Celta Vigo fick en kanonstart på matchen. 1-0 kom efter 26 minuter genom Duran Nolito. Fyra minuter senare utökade Iago Aspas på ledning till 2-0. Aspas blev tvåmålsskytt när han satte 3-0 i början av den andra halvleken. Neymar reducerade för Barcelona innan Guidetti fastställde slutresultatet till 4-1.

På torsdagen hyllades svensken i Vigo-pressen. Faro de Vigo skriver om fantastisk bollkontroll i förvaltandet av Mallos inlägg.

”Ångesten är över för Guidetti. Svensken har redan vunnit fansens tillgivenhet. Efter bara två månader i Vigo har han redan blivit en Celta-idol”, skriver tidningen.

Celta Vigo ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som Real Madrid.