Se sju av målen i Frankrikes galna kross – bland annat Kylian Mbappés drömmål från distans. Foto: Viaplay

Frankrike mosade Gibraltar i EM-kvalet – drömmål av Mbappé

Självmål, rött kort och mål efter mål i baken – varav tre på drygt tre minuter.

Gibraltar hade en brutal match borta mot Frankrike i EM-kvalmötet som slutade 14-0.

Det är den största segern genom tiderna i en EM-kvalmatch.

Tyngst start i Gibraltar hade backen Ethan Santos. Han styrde in matchen första mål i egen bur efter tre minuter och en knapp kvart senare fick han syna det röda kortet då han stämplat 17-årige Warren Zaire-Emery samtidigt som fransmannen gjorde mål.

Men därefter blev det nog jobbigare för Santos lagkamrater som behövde uppleva utskåpningen från början till slut.

EM-kval fotboll

Halvleken avslutades med tre mål på drygt tre minuter för 7-0 in till halvtidsvilan.

Väl i andra halvlek höll Gibraltar ”nollan” i knappt 20 minuter. Men när målen väl började rulla in igen så slutade det nästan aldrig. Det blev sju mål till i den andra halvleken – där Kylian Mbappé distansskott som innebar hattrick stack ut.

14-0 är de största segersiffrorna i en EM-kvalmatch. Det tidigare rekordet var 13-0, det vann Tyskland med mot San Marino i EM-kvalet 2006.

Flera säkrade EM-biljett

Med en match kvar att spela är Frankrike klara som gruppetta framför Nederländerna. Nederländerna är klara för EM efter att ha vunnit mot Irland med 1-0 under kvällen.

Även Rumänien och Schweiz säkrade sina biljetter till sommarens mästerskap på lördagen.