Mikrochans för Paris SG efter 1-3

Uppdaterad
Publicerad

Paris SG behöver ett mirakel och Zlatan Ibrahimovic i superform för att kunna vända 1-3 mot Barcelona i den andra CL-kvarten på Camp Nou nästa vecka.

Luis Suarez hade uppvisning med dubbla tunnlar på David Luiz innan 2-0 och 3-0.

– Om det är så att mina tunnlar hjälpte oss att vinna matchen så är det bra. Jag vill alltid att vi ska vinna våra matcher. Vi i ”tres amigos” har börjat hitta varandra och de kraven ska man kunna ställa på mig och oss, säger Suarez om samarbetet med Leo Messi och Neymar.

Champions League 2014-2015

– Barcelona är ju ett bättre lag och så har ju inte Paris SG tur med sina skador precis, säger Islands förbundskapten Lasse Lagerbäck till Viasat.

Det såg ut att vara över för PSG när Luis Suarez rundade David Luiz och satte 3-0 med kvarten kvar men Van Der Wiels 1-3-skott via en Barca-back ett par minuter senare gör att man kan be om ett under.

PSG hade i slutminuterna en jättechans att trycka in 2-3 i röran framför mål men Barcelona kunde reda ut situationen. Superstjärnorna Neymar, Leo Messi och framför allt Luis Suarez var ruggigt bra.

Barcelona tog ledningen efter 18 minuter

Efter 18 minuter tog Barcelona ledningen med 1-0 mot Paris SG, utan avstängde Zlatan Ibrahimovic, på Parc des Princes.

Leo Messi drev fram bollen efter en snabb omställning och släppte den i djupet till Neymar som rusade perfekt. Fri med målvakten placerade brassen in bollen i det bortre hörnet.

Fem minuter innan dess hade Messi skjutit i vänster stolpes utsida med ett skott från distans.

I mitten av andra halvlek tog sig Luis Suarez fram på högerkanten och vräkte sig in förbi tre PSG-spelare och via målvakten Sirigu fick han in bollen, 2-0. Då var spelet ganska jämnt.  En kvart från slutet drog Suarez in 3-0 efter en ny fin soloräd där han avslutade med att kruta upp bolllen i det bortre högra krysset.  

Strax efter Barcas 1-0 byttes Thiago Silva ut med skada. Davis Luiz, som också haft skadebesvär, kom in. Ett tufft slag för Barcelona som saknade flera startspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet