Storstjärnan Wesley Sneijder får vänta i två år på spel ute i Europa. Foto: Bildbyrån

Galatasaray stängs av från europeiskt spel

Uppdaterad
Publicerad

Turkiska storklubben Galatasaray stängs av från all medverkan i Europaspel under ett år. Anledningen är att klubben brutit mot Uefas financial fair play-regler.

De blev varnade redan i januari. Men nu står det klart att turkiska Galatasaray inte kunnat infria kraven för Uefas financial fair play och stängs därför av från europeiskt spel i ett år – men utesluts från spel i två år.

Om den turkiska klubben lyckas kvalificera sig till Europaspel den här säsongen, kommer avstängningen att gälla under 2016/2017. Om de misslyckas med att kvalificera sig, kommer avstängningen i stället att gälla säsongen därpå, alltså 2017/2018.

Europa League

Galatasaray ligger för tillfället på en femte plats i ligan, en placering som skulle innebära att klubben missar europeiskt spel nästa säsong.

Storklubben har tagit sig till Champions League under de fyra senaste säsongerna. I år blev laget utslaget som trea i gruppen, och åkte sedan ut mot Lazio i sextondelsfinalen i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet