Hammarbys Philip Haglund i kamp med Gefles Johan Oremo under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gefle IF och Hammarby IF på Gavlevallen i Gevle. Foto: TT

Fortsatt tungt för Hammarby på bortaplan

Publiken på Gavlevallen bjöds på två tidiga mål när Gefle tog emot Hammarby, 1-1 efter 13 minuter. Ett resultat som stod sig matchen ut och som innebär att Hammarby inte vunnit någon av sina åtta allsvenska bortamatchen den här säsongen.

Hammarbys senaste vinst kom 25 april hemma mot Åtvidaberg. Mot Gefle var man det bättre laget i den första halvleken. Men tränare Nanne Bergstrand var inte helt nöjd med lagets insats i andra.

– Betydligt sämre passningspel från vår sida, säger han till C More.

Allsvenskan 2015

Det var hemmalaget Gefle som tog ledningen efter åtta minuter. Inför fullsatta läktare på Gavlevallen nickade David Fällman in 1-0 efter en hörna. Bollen studsade retsamt mellan benen på Hammarbyförsvararen Mats Solheim som stod vid stolpen.

”Kan kämpa oss till en poäng”

Fem minuter senare kvitterade Hammarby. Nahir Besara tog emot bollen strax utanför straffområdet och fick tid på sig att vända upp och dra till med vänsterfoten. Skottet satt i Geflemålvakten Emil Hedwalls vänstra hörn.

I andra halvlek hade båda lagen chansen att göra 2-1. Hammarbys bästa möjlighet kom när Besara träffade ribban men närmare än så kom de inte tre poäng.

Gefle tränare Roger Sandberg var nöjd med kryss efter lagets bleka första halvlek.

– Även om vi inte har den bästa av dagar kan vi kämpa oss till en poäng, säger han till C More.