Guidetti målskytt när Lustig gör comeback i Celtic

Mål efter elva minuter.

Assist två minuter senare.

John Guidetti visar storform – samtidigt som Mikael Lustig gör comeback.

För tre veckor sedan gjorde han två mål mot St Mirren. I veckan var han med när U21-landslaget vände mot Frankrike och blev klart för nästa års EM.

Och i dag var han mannen bakom Celtics drömstart borta mot Ross County. John Guidetti är tillbaka på allvar.

Guidetti

Redan efter elva minuter gjorde den från Manchester City utlånade Guidetti 1–0. En frispark nickades fram tilll till Guidetti som ett par meter från mål drog till med en volley i mål.

Assist till 2–0

Målet firade han precis som svenskarna firade det avgörande målet i U21-EM-kvalet mot Frankrike tidigare i veckan med en honnörliknande gest.

Tre minuter senare var det dags igen. Då slog Guidetti ett inspel som Callum McGregor stötte in i bollen för 2–0.

20 minuter senare var Celtic uppe i en 4–0-ledning.

Lustig tillbaka

Mer positiva svensknyheter: Efter två månaders skadefrånvaro gjorde landslagets ordinarie högerback Mikael Lustig comeback. Han spelade 59 minuter innan han byttes ut mot Nir Biton.

26-åringen skadade ljumsken i Maribor i augusti och har inte spelat sedan dess. Bland annat har han därför missat landslagets tre första EM-kvalmatcher.

För Guidetti blev det 67 minuter på planen innan Stefan Scepovic klev in istället.

Matchen slutade 5–0 till Celtic.