Guidettis övergång till Celtic kan räddas

Uppdaterad
Publicerad

Övergångspapperen hann inte fram i tid, men de var påskrivna före midnatt. Därför kan John Guidettis flytt till Celtic räddas.

Den svenske fotbollsanfallaren, som inte längre får plats i Manchester Citys trupp, hann med läkarundersökningen och påskriften till Glasgowklubben Celtic före midnatt, uppger TV4:s Fotbollskanalen som hämtat uppgifterna på sajten Celtic Network. Men Celtic fick aldrig in övergångspapperen innan transferfönstret stängde. Men i och med att papperen skrevs på före midnatt är Celtic övertygade om att Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) ska godkänna övergången i efterhand, skriver Celtic Network.

Ett alternativ för Guidetti är att han förhandlar med Manchester City om att bryta kontraktet. Därmed blir han ”free agent” och kan skriva på för Celtic trots att transferfönstret stängt.

Guidetti

På väg till U21-match i Halmstad

Den 22-årige Guidetti är på tisdagen på väg till Halmstad för U21-landslagets EM-kvalmatcher mot Grekland och Turkiet den kommande veckan. I U21-truppen finns också Kristoffer Olsson som på måndagen blev klar för danska Midtjylland, utlånad från Arsenal.

John Guidetti kom till Manchester City som ungdomsproffs redan 2008. Han har därefter varit utlånad till Brommapojkarna, Burnley, Feyenoord och Stoke. På våren 2013 åt han en dåligt stekt kyckling som gav honom ett virus som höll honom borta från fotbollen i nio månader.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guidetti

Mer i ämnet