Jens Gustafsson drar på sig IFK-tröjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gustafsson blir ny manager i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Här är IFK Norrköpings nye manager. Det blir Jens Gustafsson som tar över efter Janne Andersson. ”Det vore väldigt dumt om jag satt och sa att vi ska förändra allt som Norrköping har byggt upp”, säger Gustafsson på presskonferensen.

Tidigare idag kunde SVT Sport berätta att Gustafsson skulle ta över – och på en presskonferens klockan 16 presenterades han i Norrköping.

Gustafsson har tidigare jobbat i Halmstad, och som förbundskapten för U21-landslaget. Senast kommer han från ett uppdrag som assisterande tränare i AIK.

– Jag är oerhört tacksam att AIK gått med på att jag kan finnas här i dag. Det har hela tiden varit min ambition att vilja att stå som huvudansvarig, säger Gustafsson.

Managerrollen skiljer sig från merparten av tränaruppdrag i allsvenskan, då den innebär att managern – till skillnad från en huvudtränare – inte bara ansvar för laguttagningar utan även vilka som ska värvas och ett visst ekonomiskt ansvar.

– Som chefstränare i Halmstad tror jag det finns väldigt stora liknelser som managerrollen i Norrköping utkräver, säger 37-åringen som svar på frågan om hur det skiljer sig från Gustafssons tidigare uppdrag.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018.

Den svenska mästaren Norrköping förlorar Janne Andersson som tränare när han tar över jobbet som herrlandslagets förbundskapten efter EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.