Se Lindes fina dubbelräddning. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Häcken vann derbyt mot IFK Göteborg – efter Andreas Lindes vassa dubbelräddning

IFK Göteborg skapade flest chanser.

Men efter blåvit oskärpa – och en vass dubbelräddning av Häckens Andreas Linde – blev det svargul seger.

– Bra jobbat av hela laget, säger Linde.

Häcken hakar på i den allsvenska toppen.

De gör det efter att på onsdagskvällen besegrat Göteborgs-rivalen IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi med 1–0.

Stolpen räddade IFK Göteborg

Matchens enda mål kom precis innan pausvilan. Amor Layouni tog emot en långboll på högerkanten, drev in i planen och stod för ett fint avslut som gick in vid den bortre stolpen.

– Viktigt, sade han om målet till Discovery+ i pausvilan.

Annars var det hemmalaget som hade det mesta av spelet och de flesta chanserna i den första halvleken. Allra närmast var de bara ett par minuter före Layounis mål.

Vänsterbacken Sebastian Hausner avslutade från sin vänsterkant, och målvakten Andreas Linde släppte en retur. Thomas Santos fick ett jätteläge på returen, men Linde räddade även det skottet – via stolpen.

”Jäkligt tillbakatryckta”

Även i den andra halvleken var det stundtals mycket IFK Göteborg, men de lyckades aldrig kvittera.

– Vi jobbar som ett lag, stenhårt. I andra halvlek blir vi jäkligt tillbakatryckta tidigt, men vi håller ut. Bra jobbat av hela laget, säger Andreas Linde, som aldrig hållit nollan med Häcken förut.

Förlusten var IFK Göteborgs tredje på fem omgångar i allsvenskan. Häcken har däremot tre segrar och hänger på Malmö FF och AIK i tabelltoppen. Amor Layouni hoppas att Häcken kan hålla sig kvar där ännu längre än i fjol.

– Jag tror absolut att vi kan utmana Malmö. Vi tar steg varje vecka tycker jag, säger han, enligt TT.