Malmö nära guldet

Ett slutsålt Östgötaporten sedan flera veckor tillbaka. Tabellens etta mot tabellens tvåa och det var upplagt för fotbollsfest i Norrköping.

Det blev det också. Malmö kom segrande ur matchen och är nu väldigt nära ett nytt SM-guld.

Men det var Norrköping som inledde bäst. Norrköping som de två senaste matcherna släppt in nio mål  och bara gjort ett framåt öppnade förvånansvärt bra. De gick ut med ett högt försvarsspel och satte press på Malmö.

– Det är tufft för Malmö att hålla koll på Norrköpings markeringar när de anfaller med så mycket folk, sa Anders Andersson till C More i inledingen av matchen.

Elena Lövholms blogg: Snuvad på guldstrid – men det finns tröst

Malmö tog ledningen

Men det var briljanta Malmö som inledde målskyttet trots en blek start. Jo Inge Berget fick ett bra läge i 27:e minuten som slutade i en hörna. På hörnan nickade Kári Árnason in bollen snyggt i mål.

Kort efter Malmös mål fick Norrköping en frispark som Nicklas Bärkroth satte hårt i ribban. Men resultatet 0-1 höll sig till pausvilan.

– De är bra på konstgräs och vi är bättre på naturgräs men de får gärna ha bollen om de inte gör mål, sa Árnason i paus.

Bärkroth frälste

Norrköping hade flera spelare tillbaka i laget efter avstängningar och skador, bland annat Daniel Sjölund som fixade fram en frispark precis i början av andra halvlek. Frisparken som rensades dåligt av Malmö hamnade till slut hos Bärkroth som snyggt dunkade in bollen i mål.

Efter målet vaknade både Norrköpings spelare och klack. Med mycket energi jobbade Norrköping fram flera chanser och det krävdes en bra räddningsinsats av Johan Wiland efter Christopher Telos hårda långskott.

Jeremejeff avgjorde

I en lugn period av matchen gjorde Malmö chockartat 1-2 . Berget var ännu en gång inblandad då han på en retur fångade upp bollen och passade den till en bra placerad Alexander Jeremejeff som nickade in den i mål.

En intensiv period av hög Norrköpingpress följde med många chanser men hemmalaget lyckades inte sätta dit den.

Efter den mycket jämna matchen mellan allsvenskans etta och tvåa gick Malmö tillslut segrande ur matchen.

– Vi visste från början att det skulle bli en krigarmatch, vi bjöd upp bra och lyckades vinna. Jag kan inte klaga. Nu ska jag in och sjunga i omklädningsrummett säger Alexander Jeremejeff, som spelade från start sedan veteranen Markus Rosenberg fått lämna återbud på grund av skada.

Malmö leder nu Allsvenskan med sju poäng med fyra omgångar kvar och har en stor möjlighet att ta hem SM-guldet.