Napoli är ny seriledare i Serie A. Foto: TT Nyhetsbyrån

Higuain sköt Napoli till topp

Uppdaterad
Publicerad

Det var en tidig seriefinal som väntade i Serie A. Men mötet var i stort sett avgjort redan efter en halvlek och Napoli är serieledare efter 2–1 hemma mot Inter.

Domaren hade i princip bara blåst igång matchen innan Gonzalo Higuain hade gjort sitt första mål för kvällen. Efter 64 sekunder serverade José Callejón Higuain som vände om och satte sitt elfte ligamål för säsongen.

– Det är en magisk kväll, jag är glad för folket och för oss. Jag tycker att vi förtjänar det, säger Higuain till Sky Sport Italia.

Men oturen för Inter slutade inte där, precis innan halvtidsvila åkte Yuto Nagatomo på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

En bit in i andra utökade sedan Napoli och återigen var det Higuain som hittade rätt. Inter fick däremot in en reducering kort därefter genom Adem Ljajic. Men gästerna kom inte närmre än en stolpträff i slutsekunderna.

– Vi fick kämpa rejält i slutet, Pepe Reina gjorde några magiska räddningar och vi är väldigt glada för det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.