Hrgota: Det är klart att det pirrar

Uppdaterad
Publicerad

– Det är väldigt häftigt. Innan har man bara sett det på tv, det är klart att det pirrar lite i magen när man hälsar på de andra spelarna, säger landslagsdebutanten Branimir Hrgota till SVT Sport.

Hrgota, tidigare Jönköpings Södra, har öst in mål i sitt Borussia Mönchengladbach den senaste tiden. Efter två år i Bundesliga med mycket bänknötande har det nu lossnat rejält. Med anfallskollegan Max Kruse skadad har han den senaste tiden varit tränaren Lucien Favres förstahandsval i klubblaget. Något som fallit väl ut. 21-åringen har gjort åtta mål på fem tävlingsmatcher under säsongsupptakten, bland annat ett hattrick i Europa League-kvalet mot Sarajevo.

– Jag har fått mycket förtroende av tränaren. Har fått dit bollarna vid rätt tillfälle, kroppen känns bra. Allt har funkat helt enkelt, förklarar han.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Hemligheten till målfabrikationen?

–Det gäller att se varje chans som en målchans, att gå på varje löpning, säger Hrgota om en måltjuvs signum.

Träningspasset på måndagen genomförde han i joggningsskor. Fem matcher på två veckor har satt sina spår i benen, även om ”Branne” ändå tror sig vara fräschare än några av de äldre landslagskollegorna. Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic körde till exempel rehabilitering på egen hand under måndagen.

I och med succén i Mönchengladbach har han seglat upp som favorit till att ta plats bredvid Ibrahimovic i ett tvåmannaanfall mot Estland på torsdag, i vad som i så fall skulle bli Branimir Hrgotas debut på A-landslagsnivå.

Hur skulle det vara att spela med Zlatan?

-Jag har faktiskt inte funderat så jättemycket på det.

Debuter brukar annars vara hans grej. I J-Södra satte han två mål mot Ängelholm 2011, i U21-landslaget nätade han direkt mot Tjeckien 2012 och i Bundesliga-debuten blev det hattrick i hans första match från start förrförra säsongen. Ett facit som bådar gott inför matchen mot Estland.

-Jag hoppas kunna visa framfötterna. Vi får se vad det leder till.

Drömscenario?

– Att vi vinner, att jag kommer in och gör att vi vinner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet