Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sarina Wiegman kan ta sin andra raka EM-titel vid seger i finalen. Foto: Bildbyrån

Engelska förbundskaptenen självsäker: ”Vi är inte rädda för någon”

Uppdaterad
Publicerad

2017 ledde Sarina Wiegman sitt Nederländerna till EM-guld.

Nu kan hon upprepa bedriften – med England på Wembley.

– Vi är inte rädda för någon, säger Wiegman inför finalen.

Hemmanationen England har stått för ett imponerande mästerskap. Fem raka vinster, 20 gjorda mål och bara ett insläppt mål mot Spanien i kvartsfinalen.

I finalen på ett fullsatt Wembley väntar det tuffaste motståndet hittills. De mesta Europamästarna Tyskland, med sina åtta titlar, den senaste från 2013. Men Sarina Wiegman vet också hur det är att vinna. 2017 tog hon hem EM-guldet med Nederländerna.

Fotbolls-EM

– När man når en EM-final är man ett av turneringens bästa lag. Jag tycker att vi har ett väldigt bra lag. Vi är inte rädda för någon, säger förbundskaptenen.

Vägen till finalen

Inför mästerskapet var England som hemmanationen en av favoriterna. Ett favoritskap man lyckats leva upp till. Men Wiegman tycker inte att det har varit så lätt som det kanske har sett ut.

– Säsongen har varit väldigt bra. Vi klarade gruppspelet relativt enkelt. Eller, det såg enkelt ut men det är aldrig enkelt. Kvartsfinalen mot Spanien var riktigt jämn, så det var spännande. Matchen mot Sverige såg lite enklare ut, men vi hade tillfällen i den matchen där vi hade det svårare, men också tillfällen där vi verkligen dominerade.

Senaste gången England gick till en stor mästerskapsfinal var EM 2009. Och vilka var det om inte Tyskland som stod för motståndet. Då slutade det med en tysk storseger med hela 6-2. Kanske får England sin revansch i kväll.

EM-finalen sänds på SVT2/Play med start klockan 17.00. Matchen sparkar i gång 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet