Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård har lånat in den japanska supertalangen Momoko Tanikawa från Bayern München. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Inlånade talanger ny väg för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Tiden då storstjärnor som Marta, Lieke Martens och Ramona Bachmann valde Malmöklubben Rosengård är förbi.

– Vi kommer inte kunna locka de där toppspelarna längre, säger Therese Sjögran till SVT Sport.

I januari skrev den japanska supertalangen Momoko Tanikawa på för Bayern München, senare samma dag presenterades 18-åringen av Rosengård som ett inlånat nyförvärv.

– Det är i ett led att vi inte kan jämföra oss med dubbelklubbarna. Att hitta ett samarbete med en större klubb som Bayern München som vi gjort vid det här tillfället, kan vara bra för båda parter, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran som tror utlånings-kontrakt kan vara en väg att gå för svenska klubbar.

”Är absolut en väg att gå”

Förra säsongen lånade Hammarby Chelseas Maika Hamano som hann göra sju mål på sina fjorton matcher i Hammarby som blev såväl svenska- som cupmästare under fjolåret.

Men varför värvar storklubbarna spelare de ändå lånar ut direkt?

– De värvar spelare för att ingen annan ska göra det, men de har kanske inte plats för dem just nu, förklarar Therese Sjögran.

Momoko Tanikawa blev för första gången kallad till det japanske A-landslaget under samlingen i februari. Tidigare har hon varit bärande i japans ungdomslandslag.

– Att vi utvecklar henne i vår klubb tror jag absolut är en väg att gå, den här lösningen kan vara jättebra för båda parter, säger Therese Sjögran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.