Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: ”Vi skriker efter en sådan kille i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

”Han har allting!” utbrister SVT-experten Daniel Nannskog om AIK:s supertalang Alexander Isak i nya magasinet ”Jakten på Lennart”.

Alexander Isak är spelaren på allas läppar just nu. AIK-talangen, som just fyllt 17 år, har redan gjort åtta allsvenska mål och det spekuleras i vilka summor han skulle kunna säljas för.

– Det är just därför man jobbar med det här, för att få se de här unga talangerna som förgyller våra arenor, de som ska kanske leda vårt landslag framöver, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Isak är verkligen en sådan spelare. En underbar kille, en första-touch som är magisk. Han har allting!

”Har gärna sett mer kaxighet”

Är det något Nannskog skulle önska sig, så är det lite mer attityd.

– Jag hade gärna sett lite mer kaxighet. Han har ju det på planen, men jag tänker kanske mer i intervjuer. Samtidigt, man kan inte påtvinga någon att vara någon annan än sig själv. Men jag tror att skulle kunna öka sitt värde. Man ska inte säga att han ska vara som Zlatan, men med lite kaxighet, ”jag ska nå dit”, tror jag att fler klubbar skulle få upp ögonen.

SVT:s fotbollsbloggare Elena Lövholm tror däremot att Isaks lugn är en styrka.

– Han har de bästa möjliga förutsättningarna, nu har han tagit ett kliv åt sidan och gör inte media. Han säger ju att han inte gillar att prata om sig själv. Det tror jag är bra för honom nu när han är så hajpad och uppsnackad.

Experten vill se Isak i landslaget

Nannskog hoppas nu att Isak tar en plats i landslaget.

– Är det någon gång man ska komma fram som forward är det väl nu, konkurrensen är inte mördande och det finns verkligen möjligheter att slå sig in. Ett bra steg är att prestera i U21-landslaget, sedan om han visar rätta takterna där, kan det definitivt vara intressant.

– Vi skriker verkligen efter en sådan kille i landslaget!

Spekuleras vilt om försäljning

De senaste dagarna har det spekulerats vilt i vad AIK kan tänkas få vid en eventuell försäljning och många har dragit paralleller till när Zlatan Ibrahimovic gick till Ajax för rekordsumman 82,5 miljoner.

– Det är ett ämne folk verkligen går igång på. Han är forward, 17 år och har gjort åtta mål i allsvenskan. Om man jämför med en viss Ibrahimovic som hade gjort tre mål... Allt, för mig, talar för en riktigt stor summa. 65 miljoner, där någonstans. Jag hoppas verkligen att det kommer in ordentligt med pengar, säger Nannskog.

Elena Lövholm vill däremot inte gissa.

– Det går inte att jämföra, serien var en helt annan när Zlatan såldes. Det är poänglöst att sitta och gissa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.