Gylfi Sigurdsson avgjorde för Island till 2-1 mot Kosovo i VM-kvalet. Foto: Bildbyrån.

Isländska succén – grupptvåa i VM-jakten

Island tar sig i och med fredagskvällens 2–1-seger upp på playoff-plats till VM. Laget gjorde processen kort med Kosovo och behövde bara en halvlek på sig för att vinna VM-kvalmatchen i Loro Borici Stadium.

Nordens bäst rankade fotbollslag flyger vidare på vinden från sommarens EM-slutspel i Frankrike.

Island tog redan i 25:e minuten ledningen genom Molde-anfallaren Björn Sigurdarson och fyllde därefter på framåt för fler mål. Det dröjde heller inte länge förrän tvåan kom genom lagets store stjärna.

VM-kval fotboll

Sigurdssons första mål i kvalet

Swansea-mittfältare Gylfi Sigurdsson slog i 35:e minuten spiken i kistan genom att måla till 2-0 på straff. Han fick sålunda göra sitt första mål i VM-kvalet, vilket i slutändan blev väldigt viktigt.

Kosovo skapade inte speciellt mycket framåt, men fick sju minuter in i andra halvlek in en reducering genom Atdhe Nuhiu till 1-2. Det räckte inte för uppstickaren.

Går förbi Ukraina

Island vann matchen med 2-1 och tar därmed över andraplatsen i gruppen, tre poäng efter Kroatien som också vann under kvällen med 1-0 mot Ukraina på hemmaplan.