Fredrik Fendrich. Foto: Bildbyrån

J-Södra kan säkra det allsvenska kontraktet

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra är en seger ifrån att bryta en 46-årig förbannelse. I kväll kan laget vid seger mot Syrianska ta klivet upp i allsvenskan igen – men J-Södra tar det med ro. ”Inget speciellt”, säger Tommy Thelin.

Jönköpings Södra har dominerat i årets superetta. 18 vinster, fem oavgjorda och endast tre förlorade matcher är facit när fyra omgångar återstår. Men redan under måndagskvällen kan första laget til 2016-års allsvenska bli klart och det är just J-Södra.

– Vi försöker ta tre poäng och blir det så att vi blir klara så blir vi såklart glada. Vi tar en match i taget och är grymt taggade, säger Tommy Thelin till jp.se.

Superettan 2015

Laget har saken i egna händer och väljer att göra precis som inför vilken match som helst – trots vetskapen om vad som ligger i potten.

– Vi har förberett oss som vanligt och inte gjort något speciellt, säger Thelin.

Mittfältaren Fredric Fendrich håller med.

– Vi tar den här matchen som den är, den är värd tre poäng och det är en bortamatch så det är inte mer än så.

Men duon medger att det är en tuff match som väntar.

– Det gäller att vi håller laget kompakt och tar tillvara på chanserna vi får. För det är ett tufft lag vi möter som kommer gör allt för att störa oss, säger Fendrich.

– Vi vet om deras svagheter som vi ta tillvara på, de har ett duktigt kantspel så det gäller för stänga där också, säger Thelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet