Lionel Messi uppges lämna Paris Saint-Germain fär att spela i Saudiarabien. Foto: TT Nyhetsnyrån

Uppgifter: Messis flytt till Saudiarabien klar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen fortsättning i Paris Saint-Germain för Lionel Messi, inte heller en återkomst till Barcelona.

Superstjärnan spelar i Saudiarabien nästa säsong, uppger nyhetsbyrån AFP.

Enligt AFP är det nu klart att den 35-årige argentinaren spelar i Saudiarabien nästa säsong och det ska handla om en monsterdeal.

– Kontraktet är exceptionellt. Det är enormt, säger en källa med insyn i förhandlingarna till AFP, utan att avslöja vilken klubb det rör sig om.

PSG:s enda kommentar till uppgifterna är att argentinaren förblir under kontrakt till 30 juni, då hans avtal med den franska klubben löper ut.

Avstängd efter resa till Saudiarabien

Messi blev i förra veckan avstängd av Qatar-ägda PSG efter att ha rest till Saudiarabien, där han är turistambassadör, utan klubbens tillåtelse. Medier uppgav att argentinaren skulle stängas av i två veckor men redan i måndags fanns 35-åringen med på PSG:s träning.

Messi själv kommenterade sin resa med att han trodde att han var ledig och att det var därför han lämnade Paris.

Messi ser nu ut att följa Cristiano Ronaldos fotspår till Mellanöstern, då portugisen i vintras skrev på ett jätteavtal med den saudiska klubben Al-Nassr.

Ronaldos avtal går ut i juni 2025 och uppges vara värt 400 miljoner euro, omkring 4,5 miljarder kronor, vilket gör honom till den bäst betalda idrottaren i världen enligt Forbes.'

KLIPP: Messi talar ut efter Saudi-resan: ”Trodde vi var lediga” (5 maj 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lionel Messi. Foto: Instagram/Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.