Foto: Bildbyrån.

Karlsson förnekar Zlatan-förtal

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottsledaren Ulf Karlsson nekar till att ha gjort sig skyldig till brottsligt förtal av den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.  

Det framgår i det svar som Karlsson och hans advokat Johan Eriksson skickat till Värmlands tingsrätt om det enskilda åtalet från Ibrahimovic. Åtalet gäller att Ulf Karlsson uppges ha anklagat Ibrahimovic för att ha varit dopad. Karlsson, som tidigare varit förbundskapten i friidrott, uttalade sig i ämnet på ett möte med Värmlands idrottshistoriska sällskap.

Karlsson har självt sagt att hans resonemang kring lagidrotter och dopning var generellt och inte individuellt.

– Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid. Och Albin Ekdal gick upp åtta kilo i samma klubb. Jag tror att kulturen levde kvar i Juventus på den tiden. De hade en doktor som tidigare hade blivit avstängd 22 månader, sade Karlsson tidigare till Nya Wermlands-Tidningen.

Zlatan Ibrahimovic å sin sida har aldrig blivit fälld för dopning.

Fakta: Stämningen

Zlatan Ibrahimovic har stämt Ulf Karlsson för grovt förtal i ett enskilt åtal vid Värmlands tingsrätt.

Om domstolen finner att Karlsson är skyldig döms han för brott, sannolikt till böter.

Ibrahimovic har inte begärt något skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.