Klar seger för pressat Rosengård

5–0 låter som en enkel seger.

Men Rosengård var pressat.

Det krävdes en straffmiss och hjälp från motståndaren för att segern skulle bärgas.

De överlägsna svenska mästarinnorna Rosengård hemma mot nykomlingen Hammarby. Då hade nog de flesta räknat med en enkel seger för Rosengård. Men riktigt så blev det inte.

Rosengård vann visserligen med klara 5-0, men så enkelt som siffrorna kanske vill påskina var det inte.

damallsvenskan 2015

Rann iväg i slutet

Faktum är att det var mållöst efter den första halvleken, där Hammarby missade chansen att ta ledningen på straff, då svensk damfotbolls stora stjärnskott, målvakten Zecira Musovic, räddat den fora lagkamraten Katrin Schmidts skott.

”Bajen” orkade dock inte stå emot hela vägen. I slutet av andra halvlek gick dock Rosengård från 1–0 till 4–0 på mindre än sju minuter. Två av målen kom till efter att skott tagit på Helén Eke och ändrat riktning.

”Inställningen inte på topp”

I matchens sista minut fastställde Marta slutresultatet till 5–0 på straff.

– En match med två halvlekar från vår sida. Inställningen är inte på topp. Men vi går in i halvtid och snackar om det och går ut och gör fem mål, säger Zecira Musovic till Radiosporten.