Klopp: ”Jag är The Normal One”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Jürgen Klopp har sagt ja till att bli Liverpools nye manager. Och han charmade direkt den engelska presskåren.

– Jag ska få alla tvivlare att börja tro, sade Jürgen Klopp när han mötte pressen för första gången som huvudansvarig för Liverpool.

Valet föll alltså på den före detta Dortmund-tränaren Jürgen Klopp, som efterträder sparkade Brendan Rodgers som manager för Liverpool.

Klopp vann två ligatitlar under sina sju år i Dortmund och var mycket uppskattad i klubben. I maj i år valde han att lämna sitt jobb. Sedan dess har han varit utan tränaruppdrag.

”The normal one”

När Chelseas nuvarande manager José Mourinho presenterades när han för första gången tog över Chelsea 2004 bjöd han på det berömda citatet på frågan om han kunde beskriva sig själv: ”I'm the special one”, sade Mournho då.

Klopp fick samma uppgift under fredagens presskonferens.

– Jag gillar inte att beskriva mig själv. Jag är en väldigt vanlig kille. Kanske att jag är ”the normal one”.

Men Klopp gjorde under sin tid i Tyskland sig inte känd som en särskilt normal typ, tvärtom är han känd för att kunna bjuda på sin beskärda del av klassiska citat.

Klopp om mittbacken Mats Hummels efterhängsna skadeproblem:

”Vi väntar på honom som en bra fru väntar på sin man som sitter i fängelse”.

Klopp efter en seger mot Bayern München:

”När vi vann här senast, 19 år sedan, så ammade fortfarande de flesta av mina spelare”.

Klopp om ryktena att han gjort en hårtransplantation:

”Ja, det är sant. Jag har gjort en hårtransplatation. Och jag tycker att resultatet blev riktigt coolt, tycker inte ni det?”

Klopp om hur han hanterar en förlust:

”Under första intervju var jag väldigt besviken. Vid den andra tio minuter senare mådde jag bättre. Om 30 minuter kommer det förmodligen kännas som att vi vann matchen”.

Klopp efter att ett Schalke 04-fan frågat vad hemligheten till att vinna Bundesliga är:

”Hur förklarar man för en blind person vad färg är för någonting?”.

Klopp om träningslägret i Sverige:

”Vi tog med laget till en sjö i Sverige, där det inte fanns någon elektricitet. Vi var där i fem dagar utan mat, jag ville att laget skulle känna att de kunde överleva allt. Min assisterande tränare tyckte att jag var en idiot. Han frågade om vi kunde träna där. Nej, svarade jag. Han frågade om vi kunde springa? Nej, men vi kan simma och fiska, svarade jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.