Lasse Vibe. Foto: Bildbyrån

Klart: Lasse Vibe lämnar Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Spekulationerna har blivit verklighet, Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg. Klubben bekräftar på sin hemsida. ”Jag vill tacka många för all den kärlek jag fått. Det har varit en magisk tid”, säger Lasse Vibe till ifkgoteborg.se.

Det blir ingen Lasse Vibe i kvällens match mot Slask Wroclaw i Europa League. 28-årige Vibe lämnar IFK för Brentford i den engelska andraligan The Championship.

–  Klart det är med ett visst vemod. Jag har haft en fantastisk period här i Göteborg, både på och utanför planen. Samtidigt känns det väldigt bra att kunna ta nästa steg. Jag vill passa på hälsa till alla som gett mig oerhört mycket kärlek. Inte minst de jag byggt relationer med på olika vis. Vem vet, kanska blir det någon gång i framtiden återigen IFK.

Allsvenskan 2015

– Jag vill tacka många för all den kärlek jag fått. Det har varit en magisk tid, säger Lasse Vibe till ifkgoteborg.se.

Fantastiskt målfacit

Lasse Vibe ska förvisso genomgå en läkarundersökning senare i dag men redan nu kan alltså IFK bekräfta att han lämnar. Dansken kom till Göteborg från Sönderjyske sommaren 2013. I fjol vann han den allsvenska skytteligan med 23 mål och totalt har han hamnat i målprotokollet 50 gånger på 88 matcher, varav sex av målen kommit i år.

– Det är naturligtvis tråkigt att bli av med en så skicklig spelare. Samtidigt har vi under en längre tid varit medvetna om att Vibe vill vidare i sin fotbollskarriär och önskar honom stort lycka till, säger sportchefen Mats Gren till Göteborgs hemsida.

Någon övergångssumma har ännu inte bekräftats men det har spekulerats i både svenska och danska medier att den ska ligga kring dryga tio miljoner svenska kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet