Joseé Belanger och Martas Rosengård är piskat att vinna i kväll. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån

Kniven mot strupen för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Blott tre omgångar återstår av damallsvenskan.

Toppstriden är jämnare än på mycket länge.

Ett av lagen som slåss om guldet: Rosengård – som lagom till avslutningen fått ett välkommet skadebesked.

Sofie Pedersen är äntligen redo för spel.

Rosengård är ett av lagen som är med i den damallsvenska guldstriden. När de i kväll möter Umeå är de nästintill piskade att vinna för att gulddrömmen även i fortsättningen ska vara vid liv. Laget ligger just nu en poäng efter serieledande Rosengård och en poäng före Piteå, som dock har en match mer spelad. Ytterligare en poäng bakom är Linköping, som har lika många matcher spelade som Rosengård och Eskilstuna.

Ett välkommet besked i det skadedrabbade Skåne-laget är att danskan Sofie Pedersen är kvitt sin lårskada och ser ut att göra sin första match från start sedan hon värvades till laget från Fortuna Hjörring i somras. 

Damallsvenskan 2015

– Det var väldigt skönt att få spela fotboll igen. Det har varit några långa månader med skador, säger hon till Sydsvenskan.      

Pedersens återkomst till trots är det fortfarande spelare som saknas i laget. Bland annat har den holländska stjärnan Kirsten van de Ven fortsatt sviter efter en huvudskada som hon ådrog sig på den senaste landslagssamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet