FC Köpenhamn vill inte resa till Ukraina. Foto: TT Nyhetsbyrån

Köpenhamn ber Uefa flytta kvalmatch

Uppdaterad
Publicerad

FC Köpenhamn vill flytta bortamötet med Dnipro Dnipropetrovsk i Champions League-kvalet. I dag bad klubben Uefa om en matchflytt. 

– Vi har inga problem med Dnipropetrovsk som stad eller Dnipro som klubb, men ingen kan garantera att situationen där kommer vara stabil, sade FC Köpenhamns talesperson Christian Wolny, enligt TT.

Staden Dnipropetrovsk ligger omkring 300 kilometer från platsen där planet MH17 uppges ha blivit nedskjutet i torsdags. Danska utrikesdepartementet och landets fotbollsförbund stöttar klubbens vädjan. Matchen ska spelas på tisdag nästa vecka.

Champions League 2014-2015

I klubben spelar svenskarna Per Nilsson, Olof Mellberg, Johan Wiland och Pierre Bengtsson.

– Det är klart man tänker lite grand på det, annars vore man blind. Det är så klart att man reagerar, så som situationen är och med det som hände nyss. Det har väl inte undgått någon människa. Men som sagt: det är inget som vi kan påverka, säger Nilsson till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet