Pauline Hammarlund leder skytteligan. Foto: Bildbyrån.

Kryss i toppmötet mellan Piteå och Rosengård

Fyra mål på inte ens 26 minuter.

Toppmötet mellan Piteå och Rosengård slutade 2-2 efter en fartfylld första halvlek.

I tolfte minuten kom det tolfte målet. Pauline Hammarlund satte 1-0 för Piteå, och hon leder nu damallsvenskans skytteliga på tolv fullträffar – två fler än Eskilstunas Gaelle Enganamouit.

Men det dröjde inte ens sex minuter innan Rosengård kvitterade. Efter fint förspel av Josée Belanger kunde Natasa Andonova lägga in 1-1, och bara fem minuter senare fick Rosengård straff efter att Belanger fått en knuff i ryggen. Marta stegade fram och satte säkert bollen till 2-1 för serieledarna.

Damallsvenskan 2015

Rosengård tappade poäng igen

Men matchen svängde fort. I den 26:e minuten får Piteå frispark, och efter att Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic tappat bollen kunde Emilia Appelqvist peta in kvitteringen för Piteå.

Åtta minuter kvar av ordinarie matchtid fick Andonova sin andra varning i matchen och Rosengård tvingades avsluta med en man mindre på planen. Piteå lyckades dock inte förvalta övertaget, utan matchen slutade 2-2. Under de elva senaste mötena mellan lagen hade Piteå bara lyckats ta en poäng – i dag kom alltså den andra.

Eskilstuna har chans att gå om

Och med andra ord är läget fortsatt tajt i tabellen. Rosengård leder serien på 35 poäng, men kan tappa ledningen till Eskilstuna i morgon. Eskilstuna, på 34 poäng, möter nämligen tabelljumbon AIK borta. Linköping ligger trea på 31 poäng och Piteå är fortsatt fyra, nu på 29 poäng.