Stina Blackstenius och Linköping vann mot Göteborg senast. Foto: TT

Linköping vill spela i nuet

Uppdaterad
Publicerad

Om en vecka är det seriefinal mot Rosengård. Men först ska Linköping besegra Örebro i jakten på guldet. ”Det är många runt omkring oss som pratar om Rosengård, men vi tänker inte på det. Inte än”, säger tränaren Martin Sjögren till Östgöta Correspondenten.

Seriefinal, publikrekord och SM-guld. Det är mycket som snurrar kring serieledarna Linköping.

Men tränaren Martin Sjögren försöker hålla fokus på eftermiddagens bortamatch mot Örebro, ett Örebro i behov av poäng för att säkra kontraktet i damallsvenskan.

– Vi har sagt att vi ska fokusera på den här veckans tre matcher och nu är det en kvar, säger han till Corren.

Hoppas på publikrekord

Vid seger idag ligger Linköping fyra poäng före jagande Rosengård med fyra omgångar kvar att spela. Om en vecka möts de båda lagen på Linköping Arena.

Hittills har 1800 biljetter sålts i förköp till matchen.

– Fantastiskt kul. Det är vi inte vana vid. Jag skulle bli superglad om det kom över 5 000 åskådare, säger klubbdirektören Maria Hagström.

Linköpings Fridolina Rolfö som fotskadades i OS, missar dagens match, men ska vara tillbaka i träning med laget nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.