Daniel Nannskog. Foto: TT/Pontus Lundahl

Nannskog: ”Danmarks spel passar oss”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kommer att ställas mot Danmark i playoff till EM-slutspelet i Frankrike 2016 – laget som SVT Sports expert Daniel Nannskog på förhand ville ha.

– Danmark har ett spel som jag tror kan passa Sverige rätt bra, de är tekniskt sett bättre än vad vi är men det leder sällan till något. Dessutom har man inte de där djupledslöpningarna i spelet, säger han.

Det svenska landslaget har inte enda enda seger mot Danmark på de fem senaste mötena.

Herrlandslaget i fotboll

– Det blir en tuff nöt att knäcka, naturligtvis, och det finns mycket att se upp för. Fasta situationer, med Christian Eriksens fina fot och Daniel Aggers huvudspel, bland annat, säger Nannskog och fortsätter:

– Danmark har full koll på var Sverige står just nu. Den svenska backlinjen måste agera som en helhet och vi måste få upp tempot på mittfältet. Sedan krävs det att Zlatan i de här två matcherna är så där overkligt bra som vi vet att han kan vara.

Det första mötet kommer att spelas i Stockholm på Friends Arena lördagen den 14 november med returmöte tisdagen den 17 november.

– Jag gillar inte att vi får avsluta på bortaplan, det hade varit fantastiskt att få avsluta på Friends. Nu gäller det att vi får ett bra resultat med oss inför mötet på Parken.

Så spelas playoffmatcherna:

Ukraina-Slovenien

Sverige-Danmark

Bosnien-Irland

Norge-Ungern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet