Caroline Segers Lyon slog Nilla Fischers Wolfsburg. Foto: TT/Bildbyrån

Lyon-seger mot Fischers Wolfsburg

En Champions League-match av absolut högsta klass.

Däremellan en tavla och ett klassmål – som gjorde att Caroline Segers Lyon slog Nilla Fischers Wolfsburg med 2–0 i den första åttondelen.

Det var egentligen ingen skräll att matchen skulle hålla hög nivå när fjolårsfinalisterna gjorde upp – och precis som då vann Lyon.

Målen dröjde till andra halvlek, där Camille Abily började med att sätta en frispark dryga timmen in i matchen. Wolfsburgs keeper Almuth Schult missbedömde bollbanan fullständigt och blev överspelad.

I den 74:e minuten utökade sedan Dzsenifer Marozsán Lyons ledning. Tyskan vände bort en spelare och drog till från 20 meter – ett otagbart skott hårt intill stolpen.

Förra Linköpingsspelaren Pernille Harder och hennes lagkamrater var inte ofarliga och skapade en rad farligheter, men effektiviteten uteblev och nu är laget illa ute inför returen.