Madelen Janogy gjorde två av målen när Mallbacken slog Piteå med 4–0 och tog säsongens första seger. Foto: BILDBYRÅN

Trendbrott för Mallbacken – efter drömstart

Damallsvenska jumbon Mallbacken stod för omgångens största skräll när de besegrade fyran Piteå med klara 4–0.

Värmlänningarna fick bästa tänkbara start med två mål på fem minuter.

Landslagsmeriterade nyförvärvet Antonia Göransson hoppade in på slutet och punkterade matchen.

Matchen var bara tre minuter gammal när Madelen Janogy öppnade målskyttet efter en läcker nickskarv av Zoe Ness. Drömstart för Mallbacken – och än bättre skulle det bli.

I den femte minuten slog Kirsty Yallop en hörna och hittade Anna Green vid bortre stolpen till 2–0. Mallbackens 3–0, i den 24:e minuten, var en exakt kopia men den gången var det Janogy som dök upp vid bortre stolpen och satte pannan till.

– Vi gjorde en riktigt bra match där alla krigade för varandra och det gav utdelning, säger tvåmålsskytten Madelen Janogy till SVT Sport.

– Två av målen kom på hörnor och vi hade tittat en del på hur Piteå uppför sig i de situationerna. Vi tränade på det i går och det visade sig ge utdelning.

Göransson målskytt direkt

Landslagsmeriterade nyförvärvet Antonia Göransson byttes in i den 76:e minuten och visade direkt att hon kommer att bli en förstärkning. Göransson fastställde snyggt slutresultatet 4–0 med fem minuter kvar.

– Antonia har redan betytt väldigt mycket för laget. Det är en fantastisk spelare som vi kommer ha stor nytta av. Riktigt kul att hon fick sätta en också, säger Janogy.

Mallbacken hade bara en poäng på fyra matcher inför dagens omgång och kom närmast från en tung 0–6-förlust i förra omgången mot Rosengård. I och med segern lämnar de nedflyttningsplats. Ny jumbo är i stället Kristianstad.

Piteå, som slutade trea i fjol, har blandat och gett i säsongsstarten med två vinster och tre förluster.