Foto: Bildbyrån

Mållöst mot HBK – nu väntar Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

0-0 på Örjans Vall var meningslöst för båda lagen.

Nu är Malmös chanser att nå en Europaplats minimala – och Halmstads hopp om allsvensk kvalplats har krympt till nästan inget.

Malmö FF gjorde ett svagt genrep inför onsdagens Champions League-match mot Real Madrid.

I 82:a minuten sparkade Nikola Djurdjic bollen i mål precis framför MFF-klacken på Örjans valls norra ståplats.

Allsvenskan

Domaren Michael Lerjéus dömde mål – men sedan gjorde ena assisterande domaren honom uppmärksam på att inhopparen Magnus Wolff Eikrem tagit bollen med armen innan han spelade fram till Djurdjic.

Malmöspelarna protesterade. MFF-tränaren Åge Hareide var arg och sade saker till fjärdedomaren som ledde till att han blev uppvisad på läktaren.

Rosenberg byttes in

Efter en trög första halvlek, där Halmstad hade flest och bäst avslut, bytte Hareide in både Markus Rosenberg och Eikrem i paus.

MFF-spelet blev lite bättre – men inte tillräckligt för att få in någon boll förbi en storspelande Stojan Lukic.

Malmö är sex poäng bakom topptrion med en match mer spelad. Det blir extremt svårt för regerande mästarna att spela till sig en Europaplats. MFF får lita till nästa års svenska cupen.

Oavgjort var heller inget för Halmstad att glädjas åt. De fem poäng som skiljer upp till kvalplatsen kan bli åtta på söndagen när Falkenberg möter Häcken.

Världens dyraste väntar

På lördagen var det Halmstad. På onsdag väntar Real Madrid.

Malmö FF pendlar mellan ytterligheter dessa dagar. Det går 150 stycken Halmstads BK på ett Real Madrid – åtminstone när det gäller spelartruppernas värde.

Enligt den etablerade tyska webbplatsen transfermarkt.de har HBK:s alla spelare ett samlat marknadsvärde av 45 miljoner kronor

Real Madrids har världens dyraste fotbollstrupp som anses kosta 150 gånger mer än Halmstad: 6,8 miljarder kronor.

Bara supertrion Ronaldo (1,1 miljarder), James och Bale (760 miljoner vardera) är värd dubbelt så mycket som allsvenskans alla 381 spelare tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet