Nannskog menar att MFF-spelarna bör fokusera på spelet och inte att göra utspel i media. Foto: Bildbyrån/SVT

”Det är det sista Malmö behöver”

Uppdaterad
Publicerad

Guldjagande Malmö föll oväntat med 0-3 hemma mot Östersund i helgen. Daniel Nannskog tycker att laget borde fokusera allt på vad som sker på planen i stället för att göra utspel i media. ”Det är det sista Malmö behöver” säger SVT:s expert i ”Jakten på Lennart”.

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan var Malmö inne i ett guldflow med sju segrar på de åtta senaste matcherna. Efter segern mot Norrköping gick MFF:s Erdal Rakip ut och sa att ”Guldet är klart till 98 procent”.

Knappt en vecka senare var tongångarna annorlunda hos Malmö-spelarna efter en tung förlust hemma mot Östersund – 0-3.

– Man går inte ut och säger att guldet är klart till 98 procent. Det är bara dumt, sa lagkaptenen Kári Árnason efter Östersunds-matchen.

”Lägg ner sådant snack”

SVT:s expert Daniel Nannskog reagerade också starkt när han hörde Rakips uttalande.

– Sluta upp med sådant! Det är viktigt att de äldre spelarna säger till att man ska lägga ner sådant snack. ”Vi vill inte ge motståndarna någon tändvätska, vi är nära ett SM-guld men ska inte snacka bort det”. Spelare som Rosenberg och Árnason ska kunna ta ett stort ansvar och snacka med de yngre spelarna. Lägg ner sådant snack, vi visar på plan vad vi ska göra, säger Nannskog i SVT:s webbmagasin ”Jakten på Lennart”.

I går kom så ett nytt utspel när Franz Brorsson menade att han fått för lite speltid.

– Jag tycker det är konstigt när man blir åsidosatt även när det gått bra, sa Brorsson till Aftonbladet i går.

Ingen förlust med Brorsson från start

Brorsson har fått spela från start i 13 matcher den här säsongen – Malmö har vunnit tolv av dem (en har slutat oavgjort).

Det kan jämföras med de 14 matcher som Brorsson inte fått spela från start – av dem har Malmö ”bara” vunnit sju, spelat två oavgjorda och förlorat fem.

– Jag förstår Franz besvikelse helt och det har jag också sagt till honom. Men han saknar lite erfarenhet, säger tränaren Allan Kuhn till Aftonbladet.

Kritisk mot Brorssons utspel

Nannskog har också förståelse för Brorsson men tycker att han borde väntat med sitt utspel.

– Det köper jag, Brorsson är en bra spelare. Det är inget att snacka om. Men det är inte det det handlar om. Det handlar om att man måste lägga sådant åt sidan, för gruppens skull. Det är tre matcher kvar, säger Nannskog.

– Sedan kan man knacka på Kuhns dörr efteråt, när allt är färdigt, och säga att man inte är nöjd med den speltiden. Då kan man ta diskussionen, men inte störa laget nu.

Möter Falkenberg borta

SVT:s expert menar att spelarna borde fokusera på vad som händer på planen.

– Det är det sista Malmö behöver, det här bråket och oroligheter med att spelare går ut och säger att man vill ha mer speltid... Lägg det åt sidan!

För MFF väntar närmast Falkenberg på bortaplan i morgon.

– En oerhört viktig match för Malmö, att de studsar tillbaka direkt och visar att det var ett felskär man gjorde mot Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.